مراقبت های عمل یبنی

دست زدن به بینی بعد از عمل رینوپلاستی

5
(6)

جراحی بینی تنها به اصلاح ساختار بینی و تغییر شکل ظاهری آن ختم نمی‌شود. درست است که اصلی‌ترین شاخصه برای دریافت نتیجه دلخواه انتخاب جراح حاذق و باتجربه است، اما خود فرد نیز در ادامه مسیر بهبودی نقش به سزایی را ایفا می کند. بسیاری از افراد عادت دارند که به بینی خود دست بزنند. دستکاری بینی قبل از عمل امری رایج بوده و ممکن است افراد زیادی این کار را انجام دهند. اما آیا بعد از عمل نیز می‌توان چنین کاری را انجام داد؟

برای دریافت پاسخ سوال خود به وبسایت خوبی مراجعه کرده‌اید. ما در این مطلب آموزشی قصد داریم تا عوارض دستکاری و دست زدن به بینی بعد از جراحی را با شما در میان بگذاریم. بنابراین، ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید.

عوارض دستکاری بینی بعد از جراحی بینی

عضلات و غضروف‌های بینی بعد از عمل جراحی به شدت ضعیف و شکننده می‌شوند. به طوری که با هر ضربه کوچک دچار آسیب دیدگی می شوند. لذا دستکاری بینی بعد از عمل رینوپلاستی  هرگز توصیه نمی شود. دستکاری و فشار آوردن به بینی بعد از عمل موجب بروز عوارض جانبی زیادی خواهد شد.

دستکاری بینی بعد از عمل ممکن است باعث تغییر شکل بافت های تازه عمل شده گردد. از طرفی امکان خونریزی پس از فشار آوردن به بینی وجود دارد. بنابراین با کمی صبر و حوصله می‌توانید دوره نقاهت خود را به سلامت طی کنید. به طور کلی محتمل‌ترین آسیب هایی که در صورت دستکاری به بینی وارد می شوند عبارت‌اند از:

  • افزایش تورم و کبودی،
  • احتمال خونریزی،
  • حساس شدن پوست به باکتری و جوش زدن،
  • احتمال پاره شدن بخیه‌ها،
  • تغییر شکل بینی،

رعایت این موضوع بسیار حائز اهمیت است. تا جایی که می توانید باید از دستکاری بینی خود اجتناب کنید. با این حال، احتمال وقوع حوادث غیرمترقبه مانند زمین خوردن یا اصابت شیء به بینی بسیار زیاد است. در صورتی که شدت ضربه زیاد باشد فورا باید به پزشک مراجعه کنید تا با انجام معاینه، جزئیات صدمه ارزیابی شود. با این حال، برخوردهایی که دچار درد و خونریزی در بینی نشوند خیلی مهم نیستند و نیازی نیست نگران چیزی باشید.

دستکاری بینی بعد عمل ممنوع

چه کارهایی باعث دستکاری بینی می شود ؟

بسیاری از افراد بر این باورند که دستکاری بینی تنها به وارد کردن انگشت به سوراخ‌های بینی یا اصابت اشیاء محدود می شود. اما باید بدانید که بسیاری از کارهای اشتباه که در ادامه به طور مفصل در خصوص آن‌ها صحبت می‌کنیم نیز می‌توانند موجبات آسیب به بینی را فراهم سازند. مهم‌ترین مواردی که می‌توان در این دسته جای داد عبارتند از:

  • فین کردن : فین کردن یکی از اشتباهات رایجی است که قبل و بعد از عمل بینی از سوی فرد انجام می شود. فین کردن موجب تورم و ازدحام باد در بینی شده و فشار زیادی به بافت های آن وارد می‌کند. انجام این کار بعد از عمل باعث پاره شدن بخیه‌ها می‌شود. همچنین احتمال خونریزی در این مواقع بسیار زیاد است. توصیه می‌شود از فین کردن و دستکاری سوراخ‌های بینی‌ در روز‌های اول بعد از عمل جدا خودداری کنید. روش‌های زیادی برای تخلیه مخاط بینی وجود دارد که یکی از آن‌ها استفاده از گوش پاک‌های ایمن است. همچنین می‌توانید دستمال کاذی را رول کرده و به آرامی در داخل سوراخ‌های بینی بچرخانید. این کار باعث می شود تا مخاط به دستمال چسبیده و از بینی خارج شوند.
  • زدن عینک : عینک زدن یکی دیگر از اشتباهات رایجی است که بعد از عمل بینی توسط بیماران انجام می شود. فریم عینک می‌تواند بالای پل بینی را با فشار همراه کند. همچنین باقی ماندن رد عینک و همچنین بروز گود رفتگی در روی بینی قریب الوقوع خواهد بود. به همین خاطر است که پزشکان پیش از عمل جراحی بینی به افراد عینکی توصیه می‌کنند تا چشم‌های خود را عمل کنند. همچنین استفاده از لنز به جای عینک تا 6 الی 12 ماه پس از عمل پیشنهاد می شود.
  • مالش و اعمال فشار روی بینی : یک تصور کاملا اشتباه وجود دارد و آن هم این که ماساژ بینی موجب کاهش التهاب و فرم‌دهی به بینی بعد از جراحی می‌شود. مالش بینی نه تنها التهاب را کاهش نمی‌دهد، بلکه موجب تغییر شکل بینی می شود. همچنین، زمانی که کمپرس آب سرد را روی بینی خود قرار می‌دهید، باید توجه داشته باشید که فشاری روی بینی وارد نگردد. بهتر است از کمپرس های بسیار کوچک استفاده کنید. استفاده از بادکنک‌های کوچک حاوی یخ به صورت گوله گوله ایده جالبی به نظر می رسد. بهتر است بادکنک‌ها را با آب پر کنید و آن‌ها را به اندازه گوله‌های بسیار کوچک دربیاورید. سپس هر کدام از آن‌ها را به آرامی روی نواحی متورم قرار دهید.
  • محکم چسب زدن : یکی دیگر از اشتباهات رایج بعد از عمل بینی، چسب زدن غیر اصولی به بینی است. متاسفانه، بسیاری از افرادی که بینی خود را عمل می‌کنند، تلاشی برای یادگیری اصولی چسب زدن نمی‌کند. به طوری که با کشیدن بیش از حد چسب، بینی را در حالت غیراستاندارد قرار می دهند. این امر موجب می شود تا بافت بینی فشار زیادی را تحمل کند. توصیه می‌شود قبل از عمل حتما با مشاهده کلیپ‌های آموزشی نحوه چسب زدن را فرا گیرید.

 

چگونه عادت دست زدن به بینی را ترک کنیم ؟

برخی از کارها ریشه در ناخودآگاه انسان دارد. مانند دست زدن به چشم، صورت، بینی و انجام برخی از تیک های عصبی که با یک سری تکنیک‌های روانشناسی قابل درمان هستند. یکی از ساده‌ترین کارها برای ترک این عادت‌ها قرار دادن مانع یا محدود کردن نواحی مورد نظری است که فرد عادت به تماس آن‌ها دارد. به طور مثال، با قرار دادن محافظ‌های مخصوص بینی (ترجیحا محافظ‌های سبک) می‌توان از تماس دست با آن جلوگیری کرد.

شما همچنین می‌توانید دستان خود را با چسب بچسبانید. این کار باعث می شود تا هر گاه ناخودآگاه دست به بینی خود بردید، بلافاصله از انجام آن صرف نظر کنید. چسب در واقع باعث یادآوری به شما می‌گردد تا از دستکاری بینی خود پرهیز کنید. به طور کلی، هر کاری که به یاد شما بیاورد که دستکاری بینی موجب عوارض شدید در بینی عمل شده می‌گردد، مفید خواهد بود.

انجام چه کارهایی بعد از عمل بینی می‌تواند شکل آن را تحت تاثیر قرار دهد؟

در کنار دستکاری بینی برخی از کارهای دیگر نیز می توانند عوارضی را برای بینی به همراه بیاورند. توجه داشته باشید در صورت انجام این کارها ممکن است شکل نهایی بینی شما آن چیزی نشود که انتظارش را داشتید. بنابراین، توصیه می شود پس از مطالعه موارد زیر، نسبت به رعایت کردن آن‌ها کوشا باشید:

  • توصیه می شود به مدت حداقل 10 تا 12 روز روی شکم یا پهلو نخوابید. این کار باعث می شود تا بینی به طرفین متمایل گردد و فشار زیادی را تحمل کند. شاید باورتان نشود، اما در صورت انجام این کار، بعد از چند ساعت متوجه خواهید شد که بینی شما کج شده است. البته، بینی بعد از گذشت چندین دقیقه به حالت ابتدایی خود برمی‌گردد. اما، تکرار این کار می تواند عوارض شدید روی بینی شما داشته باشد.
  • از شستن بینی خود تا چند روز بعد از عمل خودداری کنید. البته، می‌توانید بینی خود را با پد الکل ضد عفونی کنید. این کار باعث می شود تا چسب به خوبی روی بینی تثبیت شود.
  • بهتر است تا 1 ماه به استخر نروید. شنا کردن می تواند آب زیادی را وارد بینی شما کند که این موضوع سوزش در مجاری بینی را به همراه خواهد داشت.
  • تا 1 ماه از پوشیدن لباس‌های یقه دار خودداری نمایید. خارج کردن لباس‌های یقه‌دار خطر تماس با بینی را افزایش می‌دهد. بهتر است از لباس های جلوباز و دکمه دار استفاده کنید.
  • تا جایی که می توانید از عطسه کردن خودداری کنید. هنگام عطسه باید لپ‌های خود را با دستان خود فشار دهید تا آسیبی متوجه بینی نگردد.
  • انجام ورزش، کشیدن سیگار، بلند کردن اجسام سنگین و غیره نیز همگی روی بینی تاثیر منفی می‌گذارند. توصیه می‌شود به مدت 2 ماه از انجام هر گونه فعالیت سنگین بدنی خودداری کنید.

اجتناب از فین کردن بعد عمل بینی

در صورت آبریزش بینی بعد از عمل چه باید کرد ؟

بعد از عمل بینی بسیاری از افراد دچار آبریزش بینی می شوند که دلیل آن حساس شدن بافت بینی بعد از عمل است. هنگامی که دچار آبریزش بینی شدید، به هیچ عنوان نباید فین کنید. همچنین استفاده از دستمال کاغذی برای پاک کردن بینی به شیوه های سنتی هرگز توصیه نمی‌شود. در عوض شما باید از داروهای ضد حساسیت‌زا استفاده کنید و حتی المقدور از حضور در محیط های آلوده خودداری نمایید. در صورتی که آبریزش بینی شما از بین نرفت، بهتر است با پزشک خود ملاقات داشته باشید.

لطفاً امتیاز خود را به این مطلب ثبت کنید

روی نماد ستاره بزنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد آرا: 6

شما هنوز امتیاز خود را ثبت نکرده اید؟! خوشحال می شویم میزان رضایت شما را بدانیم

امتیاز شما ثبت شد از شما متشکریم :

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

خیلی متاسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود

ما را در بهبود این پست یاری کنید

لطفا پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید که چطور میتوانیم مفیدتر باشیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا