اکثر ایرادات بینی با یک بار جراحی از بین میروند و مراجع در نهایت از جراحی بینی خود رضایت کافی خواهد داشت. حال فرض کنید شما بینی خود را جراحی کردهاید اما از نتیجه آن راضی نیستید. این عدم رضایت میتواند به علت بروز مشکلات ظاهری یا داخلی در بینی باشد. برای مثال ممکن است تیغه بینی شما کج باشد و یا احتمال دارد شما در نفس کشیدن دچار مشکل شوید. در چنین شرایطی بحث عمل ترمیمی بینی به میان میآید. مواردی مثل عدم مهارت پزشک، وارد شدن ضربه به بینی و… باعث میشود بینی نیاز به عمل ترمیمی داشته باشد.
چه مشکلاتی با عمل ترمیمی بینی قابل برطرف شدن هستند؟
به صورت کلی مشکلاتی که بعد از جراحی بینی رخ میدهند در دو دسته مشکلات ظاهری و مشکلات داخلی قرار میگیرند. سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده این است که آیا تمام ایرادات بینی با جراحی ترمیمی بینی برطرف میشود؟ آیا محدودیتی برای جراحی مجدد بینی وجود دارد؟ در ادامه قصد داریم انواع مشکلات و ایرادات بینی را به شما معرفی و به سوالات شما پاسخ دهیم.
ایرادات ظاهری بینی
- عدم تقارن بینی
- باریک شدن بیش از حد بینی (کوچکتر از یک پنجم صورت)
- عدم تقارن سوراخهای بینی یا فاصله زیاد بین سوراخهای بینی
- کوتاه شدن بینی (عدم توجه به معیارهای زیبایی شناسی چهره)
- افتادگی نوک بینی (به علت عدم رعایت نکات مراقبتی یا عدم مهارت پزشک)
- انحراف تیغه بینی (سپتوم)
- از بین نرفتن قوز بینی به طور کامل
- کلیپسی شدن بینی
- عدم توجه به زاویه مناسب بین نوک بینی و لب (سربالا شدن بیش از حد بینی)
- حذف بیش از حد غضروف از بینی (بروز برخی فرورفتگیها در بینی)
مشکلات داخلی بینی
- بروز مشکلات تنفسی و تنگی نفس
- کاهش حس بویایی
- کاهش حس چشایی
از بین ایرادات و مشکلاتی که به شما معرفی کردیم، در اغلب موارد عمل ترمیمی بینی قادر به برطرف کردن مشکلات ظاهری بینی خواهد بود. البته توجه کنید در اکثر موارد بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی از جراحی، مشکلات داخلی بینی به مرور زمان برطرف میشوند و نیاز به هیچ روش درمانی نخواهد بود. اگر برای جراحی بینی ترمیمی به پزشک خوب و باتجربه مراجعه کنید، میتوانید از بسیاری از مشکلات و ایرادات بینی خود خلاص شوید.
برای انجام عمل ترمیمی بینی چه مدت باید صبر کنیم؟
در هنگام جراحی بینی، پزشک پوست بینی را به صورت کامل یا نصفه (بستگی به تکنیک جراحی دارد) باز و از استخوان بینی جدا میکند. بخشی از غضروفها و استخوانها را نیز حین عمل حذف میکند. بعد از اعمال این تغییرات، بینی شما برای بهبود و ترمیم، به یک سال زمان نیاز دارد. در این یک سال بینی متورم است و مقدار زیادی التهاب دارد. علاوهبر این پوستی که از ساختار زیرین خود جدا شده است برای اتصال مجدد به بافت زیرین خود نیز حداقل به یک سال زمان نیاز دارد.
به همین علت است که پزشکان همگی معتقدند برای انجام عمل ترمیمی بینی باید حداقل یک سال از جراحی بینی شما گذشته باشد. قبل از گذشت این زمان، به علت تورم و التهابات، ایرادات و مشکلات بینی به خوبی مشخص نخواهد بود. علاوهبر این به علت عدم ترمیم بافتها و غضروفهای داخل بینی، آسیب بسیار زیادی به بینی شما وارد میشود.
قبل از عمل ترمیمی بینی به چه نکاتی باید دقت کنیم؟
جراحی بینی در دسته جراحیهایی قرار دارد که اگر میخواهید پس از جراحی نتیجه خوبی را دریافت کنید باید با دقت تمام نکات مراقبتی را رعایت کنید. برخی از مراقبتهای جراحی بینی در لیست مراقبتهای مخصوص به جراحی ترمیمی بینی قرار دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد. برخی دیگر از مراقبتها بین جراحی بینی برای بار اول و جراحی ترمیمی بینی مشترک هستند که در ادامه به آنها نیز اشاره خواهیم کرد.
نکات مهم مخصوص به عمل ترمیمی بینی
- پیش از جراحی بینی باید توجه کنید هیچگونه زخمی داخل یا روی بینی شما وجود نداشته باشد.
- حتما باید از جراحی بینی قبلی شما حداقل یک سال گذشته باشد.
- پیش از جراحی در جلسات مشاورهای شرکت کنید تا ایرادات بینی شما کاملا مشخص شود.
- پیش از جراحی بینی این آگاهی را داشته باشید که جراحی بینی برای بار دوم پیچیدگی بیشتری دارد.
نکات مهم مشترک بین دو جراحی
- انتخاب پزشک و مجموعه خوب و مناسب
- توجه به تغذیه و میزان فعالیت بدنی قبل و بعد از جراحی بینی
- عدم مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی
- انجام آزمایشهای قبل از جراحی بینی
- استفاده از کمپرس آب سرد بعد از جراحی بینی
- استفاده از چسب مخصوص بینی پس از جراحی
- استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک
- استراحت کافی بعد از جراحی بینی
این موارد نمونههایی از نکات مراقبتی مشترک بینی جراحی بینی برای بار اول و جراحی بینی ترمیمی هستند.
چگونه میتوان فرم ظاهری بینی را تغییر داد؟
فرض کنید پس از جراحی برای بار اول بینی شما به میزان زیادی کوتاه یا کوچک شده و یا قوس تیغه بینی بسیار زیاد است. اگر میزان تغییرات بینی بسیار وسیع و زیاد باشد، برای ترمیم فرم بینی نیاز است پزشک از غضروف سایر نقاط بدن شما استفاده کند.
در اکثر موارد پزشکان از غضروف دو قسمت لاله گوش و دنده برای ترمیم بینی استفاده میکنند. آیا برداشتن غضروف از یک قسمت دیگر از بدن باعث تغییر فرم یا آسیب رسیدن به آن قسمت از بدن نمیشود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر. درست است که ما پیشتر گفتیم برای تغییرات وسیع نیاز به غضروف داریم اما توجه کنید که ساختار کلی بینی بسیار بزرگ نیست و نسبت به حجم غضروف دنده و گوش، غضروف کمی نیاز دارد.
شاید شما هم در دسته افرادی باشید که فکر کنید برداشتن غضروف از دنده یا لاله گوش کاری بسیار سخت و دردناک است در حالی که این چنین نیست. در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که در هنگام برداشتن غضروف از سایر نقاط بدن، شما بیهوش هستید و هیچگونه دردی را احساس نخواهید کرد. بعد از جراحی نیز از آن جایی که با یک برش بسیار ظریف و کوچک غضروف را از بدن خارج میکنند، باز هم شما با دردی مواجه نخواهید شد.
برای عمل ترمیمی بینی غضروف گوش بهتر است یا غضروف دنده؟
این موضوع به نوع جراحی و نظر پزشک شما بستگی دارد. اگر میزان غضروف مورد نیاز برای جراحی بینی بسیار کم باشد، پزشک از غضروف لاله گوش استفاده میکند. در مواقعی که حجم غضروف مورد نیاز برای جراحی بینی بیشتر است، پزشک از دنده شماره 6 بدن غضروف خارج میکند. به صورت کلی نمیتوان گفت غضروف کدام قسمت بهتر است زیرا در نهایت حجم غضروف مورد نیاز تعیین کننده خواهد بود.
در نهایت چگونه میتوانیم بهترین نتیجه را از عمل ترمیمی بینی بگیریم؟
در مرحله اول پیشنهاد میکنیم برای جراحی بینی خود بهترین پزشک و مجموعه را انتخاب کنید تا نیازی به عمل ترمیمی بینی نباشد. اگر که بینی شما پس از جراحی با ایراداتی مواجه بود بهتر است به مجموعه زیبایی مدایران مراجعه کنید. این مجموعه با استفاده از پزشکان حاذق و کاربلد توانسته رضایت افراد بسیاری را به خود جلب کند. جراحان این مجموعه مانند دکتر هاشمی پیش از جراحی بینی تمام شرایط بینی شما را به صورت کامل بررسی میکنند و در نهایت بهترین فرم بینی و بهترین تکنیک جراحی را برای شما انتخاب میکنند.