مراقبت های عمل یبنی

حاملگی و عمل بینی و 7 نکته مهم مربوط به آن

5
(5)

یکی از سوالات شایع در خصوص جراحی بینی این است که آیا حاملگی تداخلی در عمل ایجاد می‌کند یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که انجام عمل بینی هم قبل و هم بعد از حاملگی امکان پذیر است. با این حال، توجه به برخی نکات در این پروسه، زنانی که حاملگی داشته اند و افرادی که قصد بارداری دارند را به بهترین نتیجه سوق می دهد.

بنابراین پیشنهاد می کنیم حتما تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

ایجاد فاصله زمانی بین حاملگی و عمل بینی

مهمترین نکته‌ای که بانوان عزیز هنگام عمل بینی باید به آن توجه داشته باشند، تنظیم یک فاصله زمانی مناسب  قبل یا بعد از عمل بینی است. به طور مثال، خانم هایی که زایمان کرده اند بهتر است بعد از دوران شیردهی اقدام به عمل بینی کنند. از طرفی، بانوانی که قصد فرزندآوری دارند، باید تا 1 سال قبل از این کار برای عمل بینی داوطلب شوند. این گونه نتایج جراحی بینی دیگر تحت تاثیر قرار نمی گیرد.

به طور کلی، حامگلی بعد از عمل بینی یا پیش از آن، یکی از دغدغه‌های مادران است. شاید برای شما نیز سوال شود که چرا بین عمل بینی و بارداری باید فاصله باشد و اینکه این فاصله زمانی چقدر است؟

  • دلیل اول این است که حاملگی و عمل بینی هر دو ذیل اقداماتی قرار می‌گیرند که موجبات تنش یا استرس را در خانم‌ها فراهم می‌کنند. اغلب این استرس ها نیز مربوط به نتایج عمل جراحی و فرایند بهبودی آن می شود. بنابراین، با توجه به چنین تنش هایی، توصیه می‌شود از انجام عمل بینی در دوران بلافاصله بعد از زایمان و همچنین زمانی که شما قصد بارداری دارید خودداری کنید.
  • دلیل دوم، تداخل دوران نقاهت با دوران حاملگی است. از آنجایی که دوران نقاهت عمل های زیبایی طولانی است، لذا، مراقبت های بعد از عمل ممکن است مشکلاتی را برای جنین به وجود آورد.

بارداری بعد از عمل بینی

بارداری بعد از عمل بینی

با توجه به ظهور تغییرات هورمونی در دوران بارداری، بانوان در شرایط بسیار حساسی قرار می گیرند. لذا،  برای کسب نتایج بهتر در جراحی بینی، بهتر است تا پایان دوره نقاهت برنامه فرزندآوری خود را به تعویق بیاندازید. دوره نقاهت در افراد مختلف فرق دارد، اما به طور استاندارد تا 6 الی 12 ماه طول می‌کشد. بنابراین بهتر است حداقل یک سال بعد از عمل بینی، حاملگی را به تعویق اندازیم.

یکی از دلایل به تعویق انداختن دوران حاملگی، مشاهده نتایج عمل و فرم نهایی بینی است. در برخی از عمل‌ها (بویژه عمل بینی ها گوشتی) احتمال افتادگی نوک بینی یا مشکلات دیگر وجود دارد. به همین سبب، لزوم انجام عمل های ثانویه ضرورت می یابند. از آن جایی که دوران حاملگی باعث تورم در صورت و بینی می شود، به همین دلیل احتمال مشاهده دقیق جزئیات بینی و فرم نهایی به صفر می رسد. به همین دلیل بهترین کار برای دریافت نتیجه دلخواه، به تعویق انداختن بارداری  بعد از عمل بینی به مدت یک سال است.

عمل بینی در دوران بارداری ممنوع است و افرادی که به بارداری خود مشکوک هستند باید حتما قبل از عمل تست بارداری دهند و در صورت منفی شدن نتیجه آزمایش، مجاز به انجام عمل بینی هستند.

آیا بارداری پس از عمل بینی خطرناک است؟

خیر؛ اگر در تعیین فاصله زمانی طبق توضیحات فوق عمل کنید، هیچ مشکلی نه برای بارداری شما و نه برای بینی عمل شده شما پیش نخواهد آمد.

تاثیر بارداری ناخواسته بر بینی عمل شده

همانطور که در بالا نیز عنوان کردیم، بدن خانم‌ها هنگام بارداری، تغییرات بسیاری را تجربه می‌کند. برای مثال تجمع آب و دیگر تغییرات بیولوژیکی در بافت‌های بدن و صورت ممکن است مشکلاتی را برای بینی بوجود آورد. به طوری که احتمال بروز تورم، ضخیم شدن مخاط و دیواره‌ بینی، تراکم در بافت‌های بینی و حفره‌های سینوسی بالا می رود.

البته نتایج عمل بینی در دوران بارداری به قوه خود باقی است و تنها مانع دیده شدن آن، ورم بینی خواهد بود. برای مثال تغییری در اندازه و فرم غضروف‌های بینی در دوران بارداری مشاهده نخواهد شد. با این حال، مشکلاتی مانند تنگی نفس می تواند بارداری شما را آزاردهنده کند.

جراحی بینی بعد از بارداری

جراحی بینی بعد از بارداری

طبق تحقیقات به دست آمده، شرایط رینوپلاستی چند ماه پس از زایمان میسر می شود. با این حال، باز هم توصیه پزشکان به تعویق آن بعد از دوران شیردهی است. اگر روی انجام عمل بینی در دوران شیردهی پافشاری دارید، توجه به چند نکته ضروری است. در دوران شیردهی باید توجه کرد که مصرف داروهای تجویزشده از سوی پزشک جهت تسریع روند بهبودی جراحی، تا ۱۲ ساعت پس از مصرف در شیر مادر باقی می‌ماند. به همین دلیل، بهتر است نسبت به ذخیره سازی شیر مادر از چند روز قبل مصمم باشید.

همچنین، دادن شیر به نوزاد تا یک روز پس از جراحی توصیه نمی شود. در کل، بهتر است پیش از انجام عمل بینی در روند زندگی خود به آرامش و ثبات رسیده باشید. زیرا هر گونه استرس و تنش می تواند از طریق شیر به کودک شما منتقل شود.

عمل بینی در زمان بارداری

همانطور که گفته شد هر گونه جراحی زیبایی بینی در دوران بارداری ممنوع است. انجام آزمایش بارداری در زنان متاهل ضروری است. به همین سبب، در صورت هر گونه نتیجه مشکوک در آزمایش بارداری، جراح از انجام عمل بینی خودداری خواهد کرد.

ترمیم اسکار یا زخم‌های عمل بینی در دوران شیردهی

بهبود جای اسکار بینی به عوامل زیادی نظیر ژنتیک، نوع پوست و میزان چربی در آن دارد. با این حال، مصرف دارو و استعمال پماد می تواند آن ها را به طور کامل محود کند. اما نکته اصلی اینجاست که درصورت مصرف دارو در دوران شیردهی، امکان انتقال آن ها از طریق شیر مادر به نوزاد وجود دارد. در صورتی که پزشک، تغزیه نوزاد با شیر خشک را تایید کند، انجام عمل بینی مشکلی برای شما به وجود نخواهد آورد.

مراقبت های پس از جراحی در دوران شیردهی

  • تا حد امکان توصیه می شود از انجام عمل رینوپلاستی در دوران شیردهی پرهیز کنید
  • داشتن یک همراه مطمئن بعد عمل بینی برای نگهداری از فرزند در دوران شیردهی ضروری است
  • مصرف داروها باید به گونه ای باشد که شانس انتقال آن از شیر مادر به فرزند را به حداقل برساند
  • تا حد امکان 24 الی 48 ساعت قبل از مصرف داروها، شیر خود را برای مدت چند روز ذخیره کنید. البته باید بدانید که این شیر برای مدت کوتاهی قابل نگهداری است و بهتر است از کودک خود با غذاهای کمکی یا شیر خشک حمایت کنید.
  • استحمام تا سه روز پس از جراحی توصیه نمی شود. در این مدت می توانید تنها سینه های خود را شستشو دهید
  • با توجه به ضعیف بودن بافت بینی، از برخورد هر گونه ضربه به آن جلوگیری کنید. در این مدت وقتی فرزند خود را در آغوش می‌گیرید، مراقب باشید بینی شما و چسب روی آن را لمس نکند.

 

عمل بینی و سزارین

عمل بینی تاثیری بر نحوه زایمان نخواهد داشت. افرادی که جراحی زیبایی بینی انجام داده اند، بسته به انتخاب خود و نظر پزشک متخصص زنان، می توانند نوزاد خود را به روش سزارین یا طبیعی به دنیا بیاورند.

آیا بیهوشی تأثیر سوئی روی شیردهی دارد؟

از آن جایی که آثار داروهای بیهوشی تنها 12 ساعت در بدن باقی می مانند، لذا دادن شیر به نوزاد بعد از این مدت مشکلی برای وی ایجاد نمی کند. حال اگر شرایط به گونه دیگری رقم خورد، می توانید شیر خود را از قبل در جای خنک ذخیره کرده باشید.

آیا بعد از بارداری بینی افتادگی پیدا می‌کند؟

خیر، ورم بینی در دوران بارداری امری طبیعی است و می تواند با ورم طبیعی بینی بعد از عمل آمیخته شود. خوب است بدانید که دو الی سه ماه بعد از زایمان، ورم بینی به‌طور کامل برطرف شده و هیچ تأثیری روی شکل بینی ندارد.

آیا بارداری بر نتیجه عمل بینی تاثیر می‌گذارد؟

خیر، تنها احتمال ورم بیش از حد بینی در این دوران وجود دارد که بعد از زایمان از بین می رود.

لطفاً امتیاز خود را به این مطلب ثبت کنید

روی نماد ستاره بزنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد آرا: 5

شما هنوز امتیاز خود را ثبت نکرده اید؟! خوشحال می شویم میزان رضایت شما را بدانیم

امتیاز شما ثبت شد از شما متشکریم :

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

خیلی متاسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود

ما را در بهبود این پست یاری کنید

لطفا پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید که چطور میتوانیم مفیدتر باشیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا