جراحی بینی به عنوان یکی از محبوبترین جراحیهای زیبایی در ایران و جهان شناخته میشود. بسیاری از افراد در ایران به دلایل مختلفی اقدام به انجام این کار میکنند. اما آیا تا به حال به فرایند انجام عمل زیبایی، عوارض، مزایا، هزینه و سایر موارد مربوط به آن فکر کردهاید؟
در این مطلب تلاش شده است تا در خصوص عمل بینی به طور مفصل صحبت شود و اطلاعاتی از جزئیات این عمل جراحی در مجموعه ارائه گردد. این گونه دیگر ترس شما از بابت انجام عمل بینی از بین خواهد رفت و با خیالی آسوده برای دریافت نوبت به مجموعه مورد نظر مراجعه میکنید.
دکتر ابوالقاسم هاشمی یکی از متخصصان حوزه جراحی بینی می باشند که با بیش از 30 سال سابقه جراحی در زمره جراحان موفق قرار دارد.
این مطلب با توجه به آخرین دادههای علمی در حوزه پزشکی تالیف شده و مورد تایید بسیاری از جراحان تخصصی واقع شده است.
جراحی بینی چیست ؟
عمل بینی نوعی جراحی زیبایی تهاجمی برای ترمیم یا تغییر شکل بینی است. برخی از افراد برای اصلاح یک مشکل ساختاری در بینی خود به سراغ جراحی زیبایی بینی میروند، اما برخی دیگر به دلایل زیبایی یا هر دو، این عمل را انجام می دهند. عمل بینی میتواند مشکلات ساختاری بینی را از بین ببرد، از جمله:
- مشکلات تنفسی،
- مشکلات ناشی از شکستگی بینی،
- مشکلات ساختاری در تیغه میانی بینی،
- اصلاح پره های بینی،
- متقارن سازی در سوراخ های بینی.
همچنین میتوان از عمل بینی برای اصلاح شکل ظاهری زیبایی نظیر صاف کردن بینیهای کج، برداشتن قوز یا ترمیم فرورفتگی روی پل بینی استفاده کرد. این جراحی ممکن است شامل روشی به نام سپتوپلاستی نیز باشد که انحراف تیغه بینی (استخوان و غضروف بین دو سوراخ بینی) را اصلاح میکند. به همین دلیل است که جراحان بینی تاکید به برگزاری جلسه مشاوره پیش از عمل بینی دارند تا با بررسی فرم بینی بهترین روش را برای اصلاح آن انتخاب کنند.
چه کسانی کاندید جراحی بینی هستند ؟
اگر به انجام عمل بینی فکر میکنید ابتدا باید این موضوع را در نظر بگیرید که آیا واقعاً به جراحی بینی نیاز دارید یا خیر! به طور کلی افرادی که با مشکلات تنفسی، مشکلات ساختاری در تیغه میانی بینی، مشکلات ناشی از شکستگی بینی، نامتقارن بودن سوراخ های بینی یا پردههای بینی دست و پنجه نرم میکنند، باید فکری به حال اصلاح و درمان آن کنند.
اما، برخی از افراد نیز ممکن است مشکلات فوق را نداشته باشند، اما فرم بینی آنها باب میلشان نباشد؛ به طوری که یا با نوک بینی افتاده مواجهاند و یا این که دارای قوز در بالای بینی خود میباشند. در این شرایط فرد با مشورت با پزشک میتواند شکل ظاهری بینی خود را اصلاح نماید. توصیه میشود اگر به دلایل زیبایی به انجام جراحی بینی فکر میکنید، باید انتظارات واقعبینانهای از خود داشته باشید.
به طور کلی، شرکت بیمه هزینه جراحی های زیبایی را پوشش نمیدهد. حتی اغلب شرکتهای بیمه خصوصی نیز این کار را نمیکنند. لذا قبل از انجام جراحی زیبایی بهتر است هزینهها را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
سن مناسب جراحی بینی بین 16 الی 50 سال است (یعنی حدود سن 16 سالگی برای دختران و 17 سالگی برای پسران).
انتخاب جراح مناسب
اگر قصد انجام جراحی زیبایی بینی را دارید، باید به دنبال بهترین پزشک جراح بینی باشید. برخی افراد به انجام جراحی زیبایی بینی در خارج از کشور فکر میکنند، اما ممکن است مشکلات زیادی در این زمینه وجود داشته باشد. قبل از هر عملی موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. دانستن این که چه خطراتی ممکن است در حین عمل یا بعد از آن صورت گیرد بسیار مهم است. لذا پیش از مراجعه به مجموعه حتما در خصوص سابقه و مهارتهای او تحقیق کنید. از ویژگیهای یک جراح بینی خوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- دارای پروانه پزشکی معتبر باشد.
- برخورداری از سابقه جراحی و رزومه موفق،
- داشتن مدرک پزشکی تخصصی،
- داشتن نمونه کارهای موفق،
- آشنایی با آخرین متدهای جراحی،
- برخورد صمیمی با مراجعهکنندگان،
- داشتن کادر پزشکی باتجربه،
- به روز بودن اطلاعات پزشکی.
خطرات انجام جراحی بینی کدامند ؟
مانند هر عمل جراحی تهاجمی که در آن بیمار تحت بیهوشی قرار میگیرد، عمل بینی نیز با خطراتی همراه است :
- احتمال خونریزی زیاد (این موضوع در افراد مختلف فرق دارد، به طوری که برخی اصلا خونریزی را بعد از عمل تجربه نمیکنند).
- عفونت،
- احتمال واکنش نامطلوب به بیهوشی،
- مشکل در تنفس از طریق بینی (بستگی به مهارت جراح دارد)،
- بی حسی دائمی در داخل و اطراف بینی شما (به ندرت)،
- احتمال ناهمواری بینی،
- درد، تغییر رنگ یا تورم که ممکن است تا چند هفته ادامه یابد.
- جای زخم،
- سوراخ شدن سپتوم،
- نیاز به جراحی ترمیمی.
ما در این مطلب تمام تلاش خود را بر پایه بیان صداقت به کار بردهایم. لذا، توضیحاتی که در مطلب پیش رو ارائه میشوند همگی براساس آخرین دادههای علم پزشکی تالیف شدهاند. بنابراین، توصیه ما این است که پیش از انجام جراحی بینی حتما به این نکات توجه کنید.
آمادگی پیش از جراحی بینی
قبل از برنامهریزی برای انجام عمل بینی، باید با جراح خود ملاقات کنید تا در مورد عوامل مهمی که در تعیین روشهای مناسب جراحی برای شما نقش دارند، صحبت شود. این جلسه به طور کلی شامل موارد زیر میشود:
سوابق پزشکی
سابقه پزشکی شما مهمترین سوالی است که پزشک در جلسه مشاوره از شما میپرسد. همچنین سوالاتی در مورد انگیزه و اهداف شما برای جراحی پرسیده میشود. پزشک سوالاتی در مورد عارضههایی نظیر انسداد بینی، جراحیهای قبلی و هر دارویی که مصرف میکنید، مطرح مینماید. در صورتی که مشخص شود به اختلال خونریزی مانند هموفیلی مبتلا هستید، ممکن است پزشک شما را برای انجام عمل مناسب نداند.
چکاپ کامل به همراه آزمایش
پیش از انجام جراحی بینی، پزشک آزمایشهایی نظیر آزمایش خون برای شما تجویز میکند. مهمترین چیزی که پزشک در چنین آزمایشهایی به دنبال آن است، دریافت مجوز بیهوشی برای انجام جراحی شماست. چراکه اختلال در آزمایشات شما نشان دهنده یک بیماری زمینهای است که احتمال بروز مشکلات جدی هنگام بیهوشی را افزایش می دهد؛ از این جهت جراح پیش از انجام بیهوشی باید از سلامت شما اطمینان حاصل کند. به طور مثال، در صورتی که میزان هموگلوبین شما در آزمایش خون پایین باشد، به معنی کم خونی در شما می باشد و اگر در حین جراحی نیز خونریزی داشته باشید این موضوع می تواند سلامتی شما را با مشکلات جدی همراه سازد. معمولاً جراح با تجویز دارو یا ارجاع به پزشک مرتبط ابتدا اقدام به درمان بیماری های زمینه ای شما میکند و سپس فرایند جراحی زیبایی را آغاز میکند.
او همچنین ویژگیهای صورت و شکل ساختاری بینی را بررسی میکند. معاینه فیزیکی به پزشک کمک میکند تا شرایط کلی بینی شما را جهت انجام تغییرات احتمالی ارزیابی کند. او ویژگیهای ساختار بینی مانند ضخامت پوست یا استحکام غضروف انتهای بینی را مورد بررسی قرار خواهد داد. معاینه پزشکی همچنین برای تعیین تاثیر جراحی بینی بر تنفس شما حیاتی است.
عکسبرداری
پیش از جراحی پزشک شما را به نزدیکترین مراکز فتوگرافی ارجاع میدهد. در این مراکز از زوایای مختلف بینی شما عکسبرداری شده و به پزشک ارسال می شود. جراح ممکن است از نرمافزار کامپیوتری برای دستکاری عکسها استفاده کند تا نتایج فرضی را به شما نشان دهد. پزشک از این عکسها برای ارزیابی جراحی بینی قبل و بعد استفاده میکند. او ممکن است عکسهای قبلی شما را در حین عمل بارها مشاهده کند. مهمتر از همه، عکسهای قبلی اجازه میدهند تا تغییرات را در بینی خود به وضوح مشاهده کنید.
بیان خواستهها و انتظارات
پیش از عمل بینی بحث در مورد انتظارات به هر دو طرف کمک میکند تا خواستههای یکدیگر را بفهمند. زمانی که شما به دنبال اصلاحات شدید و افراطی روی ظاهر بینی خود باشید، جراح قطعا شما را از انجام چنین کاری منصرف میکند. او بهتر از هر شخص دیگری میداند که انجام تغییرات گسترده در بافت بینی موجب عوارض جانبی شدید در سلامت شما میشود. طبیعی است که در مورد ظاهر خود به طور مستقل تصمیم بگیرید، اما بسیار مهم است که با جراح خود در مورد خواستهها و اهدافتان بیشتر صحبت کنید.
اگر چانه کوچکی دارید، جراح ممکن است به شما پیشنهاد جراحی برای بزرگ کردن چانه ارائه کند. این موضوع به این دلیل است که چانه کوچک باعث میشود تا شکل ظاهری بینی بزرگتر از حد تصور جلوه دهد. البته، ممکن است نیازی به جراحی چانه نباشد، اما این کار باعث تعادل بهتر در نمایه صورت میشود. هنگامی که زمان و تاریخ جراحی خود را با پزشک برنامهریزی کردید، از همین حالا باید به دنبال همراه باشید تا بعد از عمل شما را به خانه برساند.
نحوه انجام جراحی بینی توسط پزشک چگونه است ؟
جراحی بینی مراحل منظمی ندارد. هر جراحی روش منحصر به فرد خود را دارد و ممکن است برای ایجاد تغییرات در شکل ظاهری بینی اقدامات خاصی انجام دهد.
بیهوشی
جراحی بینی بسته به اینکه ساختار بینی شما چقدر پیچیده باشد، نیاز به بی حسی موضعی همراه با آرامبخش یا بیهوشی عمومی دارد (البته لازم به ذکر است که در 99 درصد مواقع با بیهوشی کامل انجام می گیرد). قبل از جراحی با پزشک پیرامون بهترین نوع بیهوشی متناسب با شرایط عمومی خود مشورت کنید.
- بی حسی موضعی همراه با آرامبخش : این نوع بیهوشی معمولاً برای عملهای سرپایی استفاده میشود. بی حسی موضعی به ناحیه خاصی از بدن شما محدود میشود. پزشک یک داروی بیحس کننده را به بافتهای بینی تزریق میکند و سپس چند داروی آرامبخش به شما میدهد. این باعث کاهش سطح هوشیاری شما میشود اما کاملاً بیهوش نمیشوید.
- بیهوشی عمومی : به محض ورود شما به اتاق عمل و اقدامات اولیه، کادر درمان شما را در تخت مخصوصی مستقر کرده و فرایند بیهوش کردن شما را آغاز می کنند. زمانی که شما روی تخت دراز می کشید، کارشناس بیهوشی به دست چپ شما یک آنژیوکت وارد می کند (آنژیوکت یک کاتتر یا لوله پلاستیکی قابل انعطاف است که در رگ شما قرار می گیرد و می توان از طریق آن عملیات تزریق را به راحتی انجام داد.)
شما داروی بیهوشی را از طریق تزریق مستقیم به وریدهای خود دریافت می کنید. بیهوشی عمومی کل بدن شما را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث میشود در حین جراحی کاملا بیهوش شوید. بیهوشی عمومی نیاز به یک لوله تنفسی برای تامین اکسیژن مورد نیاز بدن دارد.
شروع جراحی
پزشک برای نفوذ به بافت داخلی و غضروف بینی توسط تیغهای مخصوص جراحی برشهایی را انجام میدهد. این برشها معمولا در زیر بینی انجام میشوند تا جای بخیه آنها مشخص نباشد. در این مرحله جراح فرم استخوان و غضروف زیر پوست را با چکشکاریهای منظم اصلاح میکند.
برای تغییرات کوچک، جراح ممکن است از غضروفی که از عمق داخل بینی یا گوش گرفته شده، استفاده کند. برای تغییرات بیشتر، جراح میتواند از غضروف دنده، استفاده کند. اگر دیواره بین دو طرف بینی (سپتوم) خم یا کج (انحراف) باشد، جراح ممکن است آن را برای بهبود تنفس اصلاح کند. پس از ایجاد این تغییرات، جراح پوست و بافت بینی را به حالت قبلی برمیگرداند و برشها را بخیه میزند.
ترخیص
پس از جراحی، شما چندین ساعت را در اتاق ریکاوری سپری خواهید کرد. در این اتاق پرسنل مجموعه شما را تا زمانی که به هوش بیایید نظارت میکنند. در اغلب اوقات، چند ساعت پس از انجام عمل بینی میتوانید به خانه بروید. اما اگر سطح هوشیاری شما پایین باشد باید یک الی دو روز دیگر را با هزینه شخصی در مجموعه بمانید.
در چند روز اول پس از بیهوشی، ممکن است به دلیل باقی ماندن تاثیرات داروهای بیهوشی مقداری سرگیجه داشته باشید و خواب آلود باشید، در برخی از افراد نیز ممکن است تا یک روز حالت تهوع ادامه داشته باشد. بنابراین لازم است تا یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان یک یا دو شب را در کنارتان بماند تا در انجام کارهای شخصی در حین بهبودی به شما کمک کند.
شرایط عمومی بیمار بعد از عمل جراحی بینی
پس از جراحی باید به مدت یک هفته در رختخواب استراحت کنید. در طول این زمان لازم است سر خود را بالاتر از قفسه سینه قرار دهید تا شدت خونریزی و تورم کاهش یابد. تنفس شما ممکن است به دلیل تورم یا اسپیلنت داخلی که در حین جراحی در داخل آن قرار داده شده کمی سخت شود. همچنین ممکن است از تامپون یا به اصطلاح عامیانه فیتیله نیز استفاده شود که در صورت قرار دادن تامپون در بینی تا زمان خارج سازی آن شما باید با دهان نفس بکشید.
در بیشتر موارد، پانسمانهای داخلی برای یک تا هفت روز پس از جراحی در جای خود باقی میمانند. پزشک همچنین یک آتل را برای محافظت از بینی در صورت شما میچسباند. این آتل معمولاً تا یک هفته باید سر جای خود قرار داشته باشد.
خونریزی خفیف و تخلیه مخاط و خون لخته شده تا چند روز پس از جراحی یا پس از برداشتن پانسمان شایع است. پزشک ممکن است یک تکه گاز استریل کوچک که با چسب در جای خود نگه داشته شده است زیر بینی شما قرار دهد که این گاز به جذب خونآبه های خارج شده از بینی کمک می کند. گاز استریل را طبق دستور پزشک هر روز عوض کنید.
مراقبت های بعد از عمل بینی
برای کاهش بیشتر احتمال خونریزی و تورم، ممکن است پزشک از شما بخواهد تا چند هفته پس از جراحی اقدامات احتیاطی را رعایت کنید. پزشک ممکن است رعایت موارد زیر را از شما بخواهد :
- از انجام فعالیتهای سنگین مانند ایروبیک و دویدن خودداری کنید.
- تا 10 روز از رفتن به حمام خودداری کنید.( در واقع شما می توانید به حمام بروید ولی باید مراقب باشید که بینی شما خیس نشود. بهتر است سرتان را نشویید زیرا ممکن است گچ بینی شما شل شود).
- حتیالمقدور از عطسه کردن پرهیز کنید. (بهتر است هنگام عطسه با دستان خود دهان خود را جمع کنید تا بینی شما کشیده نشود و کمترین فشار به بینی وارد شود).
- برای جلوگیری از یبوست از غذاهای پر فیبر مانند میوهها و سبزیجات استفاده کنید. یبوست میتواند فشار بیش از حدی به محل جراحی وارد کند.
- از ایجاد حالات شدید در چهره مانند لبخند زدن یا خنده خودداری کنید. (اگر خنده تان گرفت باید با دست خود دهان خود را جمع کنید که فشار به بینی شما وارد نشود).
- دندانهای خود را به آرامی مسواک بزنید تا حرکت لب بالایی را محدود کنید(توصیه میشود تا یک هفته مسواک نزنید).
- لباسهای جلوباز یا دکمهدار بپوشید. لباسهایی مانند تیشرت یا هودی را روی سر خود نکشید.
- علاوه بر این، حداقل تا چهار هفته پس از جراحی، برای جلوگیری از فشار بر بینی از زدن عینک خودداری کنید.
- هنگامی که بیرون هستید، به خصوص روی بینی خود را با کرمهای ضد آفتاب بپوشانید. آفتاب بیش از حد ممکن است باعث تغییر رنگ نامنظم دائمی در پوست بینی شما شود.
پس از انجام عمل بینی تا دو هفته ممکن است زیر چشمان شما کبود شود. تورم موقت یا تغییر رنگ سیاه و آبی پلکهای شما نیز میتواند دو تا سه هفته پس از جراحی بینی رخ دهد. با این حال رفع کامل تورم در قسمت بینی زمان بیشتری میبرد (معمولا 6 الی 12 ماه). برای بهبود سریع تورم، مصرف سدیم را کاهش دهید. از کمپرس سرد به طور مرتب استفاده کنید ولی مراقب باشید که مستقیماً روی چشم و بینی خود قرار ندهید و حتما مابین کمپرس سرد و پوست خود یک پارچه تقریباً نازک قرار دهید.
پوست بینی بعد از جراحی بسیار حساس و نازک شده است؛ لذا از استعمال کرمهای نرم کننده، قرار گرفتن در معرض آفتاب، گذاشتن اجسام سنگین روی آن، استعمال دخانیات و گذاشتن کمپرسور یخ به صورت مستقیم روی آن پرهیز کنید.
هزینه جراحی بینی
هزینه عمل بینی بسته به شرایط بینی در هر بیمار متفاوت است و شامل موارد زیر میشود :
- دستمزد جراح،
- هزینههای متخصص بیهوشی،
- هزینههای مجموعه یا بیمارستان،
- هزینه دارو، پانسمان و لباسهای مخصوص اتاق عمل.
لازم به ذکر است زمانی که شما در جلسه مشاوره قبل از عمل حضور می یابید معمولاً در 99 درصد مواقع هزینه ای که جراح به شما اعلام می کند شامل تمام موارد بالا است و شما این هزینه ها را جدا جدا پرداخت نمی کنید.
متاسفانه جامعه پزشکی ایران نرخ ثابتی برای ارائه خدمات خود ندارند. اغلب هزینهها متناسب با سابقه و مهارت پزشک و همچنین موقعیت مکانی مجموعه تعیین میشوند. درست است که صرفهجویی در مصرف هزینهها امری ضروری است اما بهتر است برای یافتن پزشک جراح کمی دست به جیب باشید. چراکه پزشکانی که اقدام به عمل بینی با هزینههای کم و نامعقول میکنند یا مهارت کمی دارند یا به دنبال جذب مشتریهای بیشتر هستند. برخی از جراحان برای رقابت با سایر پزشکان دستمزد خود را کاهش میدهند و در عوض به تعداد عملهای روزانه خود میافزایند؛ امری که مسلما میتواند در کیفیت کار آنها تاثیر منفی بگذارد.
جهت دریافت هزینه دقیق جراحی با شماره های زیر در تماس باشید :
- خط ویژه : 02122581000
- واتس اپ : 09196509000
اغلب اوقات، یک جراح با تجربه میتواند نتایجی را که هر دوی شما به دنبال آن هستید به دست آورد. اما در برخی موارد، تغییرات جزئی در بینی کافی نیست و شما و جراحتان ممکن است تصمیم بگیرید برای تغییرات بیشتر، جراحی ترمیمی و اضافی را انجام دهید. در این صورت، باید حداقل یک سال برای جراحی بعدی صبر کنید، زیرا بینی شما در این مدت ممکن است دچار تغییراتی شود.
جراحی بینی اصلا ترسناک نیست! شما در طول عمل جراحی کاملا بیهوش هستید و ذرهای درد احساس نخواهید کرد. حتی بعد از عمل نیز دردی شما را آزار نخواهد داد. تنها چالش شما بعد از عمل بینی، نحوه خوابیدن است. شما مجبورید تا دو الی سه هفته به صورت طاق باز بخوابید و از پهلو خوابیدن خودداری کنید. همچنین تا چند هفته نمیتوانید ورزش کنید یا غذاهای چرب مصرف کنید.
جراحی بینی چه تفاوتی با سپتوپلاستی دارد ؟
جراحی بینی نوعی جراحی تهاجمی برای تغییر شکل ظاهری بینی است. از آنجایی که هم تنفس و هم شکل بینی به هم مرتبط هستند، گاهی اوقات ممکن است عمل بینی نه تنها برای تغییر ظاهر بینی بلکه برای بهبود تنفس انجام شود.
سپتوپلاستی نوعی جراحی عمومی برای بهبود تنفس است که پزشک این کار را با صاف کردن دیواره داخل بینی که مجاری بینی را به سمت راست و چپ تقسیم میکند (سپتوم بینی) انجام میدهد. هنگامی که سپتوم کج باشد، تنفس از طریق بینی دشوارتر میشود. در این شرایط سپتوپلاستی اغلب با عمل بینی ترکیب میشود.
آیا جراحی بینی یک عمل ساده است ؟
خیر، جراحی بینی یک عمل چالش برانگیز است. این ناشی از چندین عامل است. اول اینکه بینی یک شکل سه بعدی پیچیده دارد که نقش مهمی در زیبایی صورت ایفا میکند. تغییرات ایجاد شده در حین جراحی بینی اغلب بسیار ناچیز است. اما این تغییرات میتواند تفاوت عمدهای در ظاهر و عملکرد بینی ایجاد کند. از آنجایی که این تغییرات کوچک هستند، حاشیه خطا نیز کم است. عمل بینی همچنین برنامه استاندارد یا ترتیب مراحل مشخصی ندارد. پزشکان هر عمل را با توجه به نیازهای بیمار و روشهای منحصر به فرد خود انجام میدهند.
آیا بعد از عمل لازم است در مرکز جراحی یا مجموعه بمانیم ؟
تقریباً همه کسانی که جراحی بینی انجام میدهند، میتوانند با خیال راحت مجموعه را در همان روز ترک کنند. در موارد نادر، در صورت داشتن حالت تهوع یا سایر مشکلات سلامتی که نیاز به نظارت دارند، ممکن است یک یا دو شب دیگر در مرکز جراحی بمانید.
دوره نقاهت چقدر است ؟
معمولا، دوره نقاهت یک هفته طول میکشد. لذا توصیه میشود از محل کار یا تحصیل خود از قبل یک هفته مرخصی بگیرید. در هفته اول هر روز احساس بهتری خواهید داشت. یک هفته پس از جراحی، افراد به شرایط عادی خود برمیگردند.
پس از جراحی، مقداری تورم در نواحی صورت وجود خواهد داشت. رفع تورم ممکن است چندین ماه طول بکشد، اگرچه اکثر افراد بعد از چند ماه دیگر متوجه آن نمیشوند. افراد معمولاً پس از یک هفته به انجام بیشتر فعالیتهای روزمره روی میآورند و بعد از دو تا چهار هفته همه فعالیتها را از سر میگیرند.
چگونه جراح بینی مناسب را پیدا کنیم ؟
اگر جراح مورد نظر مقالات زیادی را در حوزه تخصصی خودمنتشر کرده است و از او برای سخنرانی در سمینارهای آموزشی دعوت میشود، این معمولاً نشانهای برای تجربه و مهارت ویژه او است. اطمینان حاصل کنید که فرایند عمل بینی شما در یک مرکز جراحی یا بیمارستان معتبر انجام میشود. همچنین به دنبال جراحی باشید که با او احساس راحتی بیشتری میکنید. به طوری که در آرام کردن و از بین بردن استرس شما مهارت کافی را داشته باشد.