سوراخ های بزرگ بینی می توانند باعث کاهش جذابیت ظاهر بینی شوند و حتی بر روی تصویر ذهنی یک شخص از خودش هم تاثیر منفی بگذارند. کوچک کردن سوراخ بینی، یکی از رایج ترین دلایل بیماران برای جراحی بینی است. از طرفی، سوراخ های بزرگ بینی باعث می شوند تا بینی بزرگ تر نشان داده شود. در مقاله امروز، به اندازه مناسب سوراخ بینی، کوچک کردن سوراخ بینی با جراحی، مراقبت های بعد جراحی بینی، دوران نقاهت و سایر مسائل مربوط به این دوره می پردازیم.
اندازه مناسب سوراخ های بینی در هر فردی متفاوت است و با توجه به ساختار کلی صورت مشخص می شود. برای مشخص کردن اندازه مناسب سوراخ های بینی، بهتر است از پزشک کمک بگیرید. پزشک، تقارن، اندازه و پهنای سوراخ بینی را با دقت بررسی می کند و به شما می گوید که جراحی کوچک کردن سوراخ بینی چه تاثیری بر روی ظاهر بینی شما می گذارد.
برای تعیین حدودی اندازه مناسب سوراخ های بینی، باید دو خط فرضی را در صورت خود ترسیم کنید که از نقطه آغازین چشم شروع می شوند و تا نوک بینی امتداد دارند. شما می توانید تقارن و اندازه سوراخ های بینی خود را در انتهای این خط بررسی کنید. اندازه پهنای بینی هم با فاصله این دو خط مشخص می شود. البته این روش، تقریبی است و به هیچ وجه با ارزیایی ای که به طور تخصصی توسط پزشک انجام می شود، قابل مقایسه نیست.
جراحی کوچک کردن بینی چگونه انجام می شود ؟
سوراخ های بینی، نقش مهمی در عملکرد تنفسی ایفا می کنند. “کوچک کردن سوراخ بینی” به جراحی ای گفته می شود که می تواند شکل ظاهری بینی شما را از نظر زیباشناختی بهبود ببخشد و به شما تضمین بدهد که با بقیه بخش های بینی و اجزای صورت شما متناسب هستند. در طول جلسه مشاوره، پزشک با تحلیل اجزای صورت، اندازه ایده آل بینی و سوراخ های آن را بررسی می کند.
جراحی کوچک کردن سوراخ بینی با ایجاد برش های کوچک و جزئی در داخل بخش زیرین بینی انجام می شود. سپس، پزشک در عین حال که احتمال هرگونه اسکار یا جای زخم را کاهش می دهد، می تواند سایز و پهنای سوراخ های بینی را تنظیم کند. پزشک با استفاده از تکنیک خاصی از برش، اندازه پره های سوراخ بینی را کاهش می دهد و ظاهر بینی را هم بهبود می بخشد.
آیا با کوچک کردن سوراخ بینی، جای زخم یا اسکار باقی می ماند؟
اگر می خواهید سوراخ های بینی شما کوچک تر به نظر برسند، پزشک، بافت بینی را با برش های ریزی جدا می کند که بعد از جراحی قابل رویت نیستند. جای زخم یا اسکار یکی از عوارض جراحی بینی به شمار می آید که با گذشت زمان و بهبود و ترمیم بینی، به طور کامل از بین می روند و جای هیچگونه نگرانی نیست. بر جا ماندن زخم یا اسکار به تکنیک هایی که پزشک در حین جراحی به کار می برد هم بستگی دارد. نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که از دستکاری این اسکارها پرهیز کنید.
آیا می توان در کنار کوچک کردن سوراخ بینی، تغییرات دیگری را هم برای بینی انجام داد؟
بله، در کنار جراحی کوچک کردن سوراخ های بینی، می توانید با مشورت با پزشک، تغییرات دلخواه دیگری را هم انجام دهید. مثلا اگر مایل هستید تا در کنار کوچک کردن سوراخ بینی، برآمدگی بینی خود را برطرف کنید، برای باریک کردن بینی و کاهش پهنای آن، جراح، استخوان بینی را می شکند و آن را در موقعیت جدید فیکس می کند. این فرآیند در اصطلاح “استئوتومی” گفته می شود که در طی آن استخوان بینی برش داده می شود و در موقعیت جدید فرم داده می شود.)
یا به عنوان مثال، بعضی از بیماران تمایل دارند تا شکل بینی آنها به طور کلی تغییر کند یا اینکه دسته ای دیگر هم در گذشته، بینی خود را جراحی کرده اند، ولی از نتیجه عمل بینی راضی نیستند و سوراخ های بینی آنها تقارن ندارد. تمامی این افراد می توانند برای جراحی کوچک کردن سوراخ بینی، کاندید شوند. البته توجه داشته باشید که در صورتی که برای بار دوم اقدام به جراحی بینی می کنید، باید نهایت دقت را در انتخاب پزشک و نوع تغییرات مد نظرتان داشته باشید تا این بار به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید.
توصیه های قبل و بعد از جراحی کوچک کردن سوراخ بینی
قبل از جراحی بینی، در مورد نتیجه دلخواه خود با پزشک صحبت می کنید. ایده خوبی است که عکس هایی از بینی هایی که دوست دارید را به آنها نشان دهید. پزشک تمام مواردی که نیاز دارید تا برای این جراحی آماده شوید را به شما می گوید. در هفته های قبل از انجام جراحی بینی، شما باید کارهای زیر را انجام دهید:
- عدم مصرف ایبوپروفن و سایر داروهایی که منجر به رقیق شدن خون می شوند.
- سیگار کشیدن،
- مشروبات الکلی.
در حین جراحی داروی بیهوشی دریافت خواهید کرد. با توجه به نوع بیهوشی، ممکن است بیدار باشید اما قسمت صورت و بینی شما بی حس باشد یا اینکه کلا بیهوش شوید.
بعد از جراحی بینی ( منظور جراحی بصورت کامل، نه فقط جراحی سوراخهای بینی ) هم در اکثر مواقع بعد از چند ساعت مرخص می شوید و نیازی به یک شب بستری در مرکز جراحی را ندارید. ولی باز هم به وضعیت شما بستگی دارد. آتل بینی یا همان اسپلینت بینی، تا یک هفته بر روی بینی شما می ماند. بالا نگه داشتن سر هم به کاهش تورم بینی کمک زیادی می کند. پزشک به شما می گوید که از انجام کارهای زیر برای مدتی معلوم خودداری کنید:
- ورزش
- شنا
- تکان دادن بینی
- فین کردن با بینی
دوران نقاهت جراحی کوچک کردن سوراخ بینی
اکثر بیماران در دوران نقاهت جراحی کوچک کردن بینی با عوارض زیر مواجه می شوند:
- سردرد
- خونریزی (به شکل خروج قطرات خونی )
در اکثر مواقع جراحی کوچک کردن سوراخهای بینی همزمان با جراحی کامل بینی انجام می شود، ممکن است بعد از باز کردن پانسمان و برداشتن گچ و تامپون، از شکل ظاهری پره های بینی خود رضایت نداشته باشید. ترمیم بینی بعد از جراحی، به زمان نیاز دارد تا با رفع کامل تورم، شکل نهایی سوراخ های بینی مشخص شود. برای کوتاه تر شدن دوران نقاهت بعد از جراحی، حتما از توصیه های پزشک پیروی کنید. پس از جراحی کوچک کردن سوراخ بینی، فاصله بین سوراخ ها هم بسیار مهم هستند؛ در واقع، فاصله ای متناسب است که سوراخ های بینی نه خیلی نزدیک باشند و نه خیلی دور.
هزینه جراحی کوچک کردن سوراخ بینی
برای اطلاع از هزینه جراحی بینی، می توانید به مجموعه “مِدایران” مراجعه کنید تا با مشورت با تیم پزشکان مجرب و کارآزموده، اطلاعات دقیقی از وضعیت بینی خود و مقدار هزینه لازم بدست بیاورید. اگر مایل هستید تا در کنار جراحی کوچک کردن سوراخ بینی، تغییرات دیگری را هم در ظاهر بینی خود ایحاد کنید، هزینه نهایی افزایش می یابد، زیرا پیچیدگی جراحی بینی یکی از فاکتورهای اثرگذار بر روی هزینه جراحی بینی است.
- خط ویژه : 22581000-021
- خط مستقیم : 09190686748
- مشاوره قبل از جراحی : 09196509000