مراقبت های عمل یبنی

داروهای بعد از جراحی بینی چیست ؟

5
(5)

پس از عمل جراحی بینی، لازم است که شما از بینی خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کنید تا زخم و ورم بینی شما پس از جراحی بینی به صورت کامل بخوابد و بینی شما فرم زیبایی پیدا کند. درست خوابیدن، پرهیز از فعالیتهای بدنی سنگین، خوردن غذاهای سالم و استفاده از داروهای مناسب به شما کمک می کند تا سلامتی بینی خود را سریعتر به دست بیاورید و یک بینی زیبا و خوش فرم داشته باشید.

در این نوشته می خواهیم درباره داروهای مناسب بعد از جراحی بینی با شما صحبت کنیم که با کمک آنها می توانید به بهبود سریعتر بینی خود کمک کنید و هرچه زودتر دوران نقاهت پس از عمل جراحی بینی را پشت سر بگذارید. اگر شما هم قصد عمل زیبایی بینی خود را دارید، از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه شوید تا با تاثیر داروهای موثر برای ترمیم زودتر بینی آشنا شوید.

مهمترین داروهای بعد از جراحی بینی

زمانی که شما بینی خود را عمل می کنید، پزشک متخصص برای شما داروهای خاصی را تجویز می کند تا این داروها از عفونت زخم های اطراف بینی جلوگیری کنند و به کاهش درد و ناراحتی در بینی شما کمک کنند. از جمله مهم ترین داروها بعد از جراحی بینی می توان به داروهای زیر اشاره کرد:

قرص آنتی بیوتیک

برای پیشگیری از عفونت زخم های ایجاد شده در اطراف بینی، پزشک به شما توصیه می کند که هر شش ساعت یکبار، یک عدد قرص آنتی بیوتیک بخورید تا از عفونت جلوگیری کنید. معمولا کپسول سفالکسین به عنوان آنتی بیوتیک برای افرادی که عمل جراحی بینی انجام می دهند تجویز می شود.

قرص های مسکن

برای پیشگیری از بروز درد ناشی از جراحی بینی، پزشک به شما خوردن قرص های مسکن به صورت هر شش ساعت یک عدد را پیشنهاد می کند. معمولا قرص استامینوفن یا استامینوفن کدئین به عنوان مسکن برای شما تجویز می شود.

نکته جالبی که وجود دارد این است که بسیاری از افراد، پس از عمل جراحی بینی خود درد خاصی را حس نمی کنند، زیرا در طول مدت عمل کاملاً بیهوش بوده اند و مسکن هایی را نیز دریافت کرده اند، که هنوز تاثیر آن بعد از عمل باقی مانده است. به همین دلیل فکر می کنند که نیازی به خوردن قرص مسکن برای آرام شدن دردهایشان ندارند.

اما موضوعی که باید بدانید این است که پس از عمل بینی خوردن قرص مسکن برای پیشگیری از بروز درد و تورم بینی است؛ و بهتر است طبق دستور پزشک مصرف داروها شروع گردد زیرا در صورت بروز درد تا زمان تاثیر مسکن شما مجبور به تحمل درد خواهید بود. پس طبق دستور جراح خود، قرص مسکن خود را سر ساعت مصرف کنید. تجویز قرص مسکن به شرایط بدنی فرد و وضعیت سلامتی او بستگی دارد. بعضی از پزشکان، خوردن قرص ناپروکسن و ژلوفن را به عنوان مسکن برای فرد تجویز می کنند که به تشخیص پزشک بستگی دارد.

نکات مهم درباره مصرف قرص مسکن پس از جراحی بینی

بعضی از افراد، عادت دارند که خودسرانه قرص های مسکن را قطع می کنند و قرصهای دیگری را جایگزین قرصهای تجویز شده توسط پزشک می کنند؛ اما باید بدانید که این کار اصلا برای سلامتی شما مناسب نیست و خوردن مسکن های دیگر مانند ایبوپروفن؛ نوپرین و آسپرین باعث رقیق شدن خون شما می شود و احتمال خونریزی زخم های اطراف بینی را افزایش می دهد. همچنین با مصرف قرص های مسکن نادرست، کبودی های اطراف چشم شما بیشتر می شود و باید زمان بیشتری را صبر کنید تا کاملا بدن شما به بهبودی کامل برسد. بنابراین بهتر است در این زمینه از مصرف خودسرانه قرصهای مسکن خودداری کنید و همان داروهایی را مصرف کنید که پزشک برای شما تجویز کرده است.

نکته بعدی که باید به خاطر داشته باشید این است که عمل بینی با عوارض خاصی از قبیل سردرد، بی خوابی، اضطراب و درد بینی همراه است و تا زمانی که دوران نقاهت را طی نکنید، این دردها و استرس های بعد از عمل با شما همراه است. بنابراین درد ناشی از عمل بینی را تحمل کنید و با هر بار درد گرفتن سر یا بینی خود، به سراغ قرص های مسکن نروید؛ زیرا خوردن زیاد قرص های مسکن باعث ناراحتی معده، مشکلات گوارشی و افزایش خطر سکته قلبی می شود. برای تحمل بهتر درد پس از عمل بینی، شما می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید که از سردرد پس از عمل بینی جلوگیری می کند و به دلیل تنگ کردن عروق، درد پس از عمل بینی را کاهش می دهد.

قطره فنیل افرین

بعد از اینکه بینی شما جراحی شد، احتمال خونریزی بینی وجود دارد. قطره فنیل افرین برای جلوگیری از خونریزی عالی است. تا 3 روز بعد از عمل جراحی بینی باید از قطره فنیل افرین استفاده کنید. هر 8 ساعت، باید 3 قطره را در هر سمت از سوراخ های بینی خود بریزید. البته شرایط هر بیمار متفاوت است و حتما طبق دستور پزشک خود عمل کنید.

قرص آنتی هیستامین

یکی از اتفاقات ناخوشایند پس از عمل جراحی بینی، آبریزش بینی و اشک از چشم ها است. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی، پزشک به شما توصیه می کند که هر 12 ساعت، یک عدد قرص آنتی هیستامین بخورید. آنتی هیستامین از عطسه های ناشی از آلرژی نیز جلوگیری می کند و بعد از جراحی بینی، یکی از بهترین داروها برای شماست.

قطره بینی

بعد از اینکه پزشک تامپون داخل بینی را بیرون آورد، شما باید از قطره بینی هر شش ساعت یکبار استفاده کنید. قطره بینی را می توانید با نام رینوسالتین از داروخانه ها تهیه کنید و به مدت یک ماه، هر روز و هر شب از آن استفاده کنید. برای ریختن قطره بینی به داخل بخشهای بینی، بهتر است سرتان را کمی بالا بگیرید و 4 قطره در هر سوراخ بینی بریزید.

پماد تتراسایکلین

تترا سایکلین، یک پماد آنتی بیوتیک است که برای چرب کردن داخل بینی و بخیه ها و جلوگیری از عفونت تجویز می شود. پس از اینکه تامپون داخل بینی بیرون آورده شد، شما می توانید پماد تترا سایکلین را روی بخیه های موجود در پره های بینی بزنید.

قرص سرماخوردگی

بعضی از جراحان برای پیشگیری از سرما خوردگی فرد، برای او قرص سرماخوردگی را تجویز می کنند از طرفی از عطسه کردن و آبریزش بینی فرد پیشگیری شود. همچنین این قرص از تورم و گرفتگی بینی نیز جلوگیری می کند. بهتر است قرص سرماخوردگی را هر 6 ساعت یکبار و بعد از برداشتن تامپون ها از داخل بینی مصرف کنید.

سرم شستشوی بینی

یکی از مهمترین مواردی که پس از عمل جراحی بینی خود باید رعایت کنید، شستشوی صحیح بینی برای خارج شدن مایعات و آلودگی های داخل بینی است. برای شستشوی بینی پس از عمل جراحی، باید از سرم مخصوص شستشوی بینی استفاده کرد که از تمام داروخانه ها قابل تهیه است. کاری که برای پاکسازی بینی خود باید انجام بدهید این است که به مدت یک ماه، حداقل روزی دو بار بینی خود را با سرم مخصوص شستشوی بینی، خوب بشویید و آن را تمیز کنید.

این موارد، جزو مهم ترین داروهای بعد از جراحی بینی هستند؛ اما ممکن است پزشک با توجه به وضعیت سلامتی فرد، خوردن داروهای دیگر را نیز به فرد تجویز کند که این به وضعیت بدن فرد و تشخیص پزشک بستگی دارد.

مهمترین داروها قبل از جراحی بینی

گاهی اوقات قبل از جراحی بینی، پزشک متخصص زیبایی بینی به شما توصیه می کند که از بعضی داروها استفاده کنید تا بدن شما برای عمل جراحی بینی آماده‌تر شود. بهتر است یک هفته قبل از عمل خود، این داروها را مصرف کنید تا شاهد بهبود انرژی و قدرت بدن خود باشید و سریعتر زخمهای شما ترمیم شوند. از جمله مهم ترین داروها قبل از جراحی بینی می توان به داروهای زیر اشاره کرد:

  • مکمل زینک و ویتامین C : این مکمل به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند تا ترمیم زخم ها پس از جراحی بینی راحت تر انجام شود.
  • آمپول ویتامین K : این آمپول برای کمک به انعقاد خون تزریق می شود تا فرد در طی عمل جراحی دچار خونریزی شدید نشود. بهتر است 3 تا 7 روز پیش از عمل بینی، آمپول ویتامین K را به صورت عضلاتی تزریق کنید.
  • کپسول امپرازول : بسیاری از افراد به دلیل اینکه قبل از عمل باید به مدت 8 ساعت ناشتا باشند و پس از عمل نیز تا مدتی نمی توانند چیزی میل کنند، ممکن است به دلیل افزایش اسید معده دچار معده‌درد شدیدی شوند از این رو خوردن کپسول امپرازول به فرد توصیه می شود. از یک هفته پیش از عمل، می توانید امپرازول را هر روز مصرف کنید.

آیا پیش از عمل بینی می توان مکمل های دارویی مصرف کرد؟

یکی از موضوعاتی که باید به آن دقت کنید این است که به هیچ عنوان به سراغ مصرف خودسرانه دارو پیش از عمل جراحی نروید و پزشک خود را در جریان تمام داروهایی که مصرف می کنید بگذارید. زیرا خوردن بعضی از مکمل ها، دارای مقدار زیادی ویتامین E هستند که باعث رقیق شدن خون شما می شود و پیش از عمل جراحی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

آیا پیش از عمل بینی می توان داروهای ضدآلرژی را مصرف کرد؟

افرادی که آلرژی دارند، می توانند قبل از عمل جراحی بینی خود، داروهای ضدآلرژی را مصرف کنند تا عطسه ها و آبریزش بینی ناشی از آلرژی آنها به حداقل برسد. همانطور که می دانید عطسه های مکرر و گرفتن آب بینی، باعث وارد شدن فشار به بینی و تغییر شکل بینی می شود. به همین دلیل برای جلوگیری از بدفرم شدن بینی، از 2 هفته قبل از عمل بینی و 3 ماه بعد از عمل جراحی بینی، می توان از داروهای ضدآلرژی برای کاهش عطسه و آبریزش بینی استفاده کرد.

آیا پیش از عمل بینی می توان داروهای ضداسترس و آرام‌بخش را مصرف کرد؟

بعضی از دکترها، در صورت مشاهده استرس و اضطراب شدید در بیماران، به آنها داروهای ضداسترس را پیشنهاد می کنند. قرص آلپرازولام نیم میلی گرم و قرص کلردیازپوکساید 5 برای کاهش اضطراب به صورت موقتی عالی است. شما می توانید یک هفته پیش از عمل بینی خود، این قرص را مصرف کنید تا اضطراب کمتری داشته باشید. قبل از خوردن این داروهای ضداسترس، خوب است با پزشک متخصص مشورت کنید و بعد از عمل بینی خود نیز این داروها را قطع کنید.

آیا قبل از جراحی بینی نیز باید دارو مصرف کرد؟

گاهی اوقات پیش می آید که پزشک متخصص برای تقویت بدن فرد و پیشگیری از بروز عوارض عمل جراحی بینی، خوردن داروهای خاصی را برای فرد تجویز می کند. همچنین در افرادی که مشکلات خاصی مانند کم خونی دارند ممکن است جراح تا زمان رفع آن برای بیمار قرص آهن تجویز کند.

لطفاً امتیاز خود را به این مطلب ثبت کنید

روی نماد ستاره بزنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین رضایت کاربران 5 / 5. تعداد آرا: 5

شما هنوز امتیاز خود را ثبت نکرده اید؟! خوشحال می شویم میزان رضایت شما را بدانیم

امتیاز شما ثبت شد از شما متشکریم :

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

خیلی متاسفیم که این مطلب برای شما مفید نبود

ما را در بهبود این پست یاری کنید

لطفا پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید که چطور میتوانیم مفیدتر باشیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا