عمل بینی با وجود برقراری تناسب عالی بین اجزای مختلف صورت و رفع مشکلات عملکردی بینی سبب زیبایی بیشتر، افزایش اعتمادبهنفس و بهبود عملکرد سیستم تنفسی میشود. درست است که باید برای انتخاب پزشک ماهر در زمینه جراحی بینی وقت بگذارید، اما توجه به توصیههای پزشک و عمل به آنها از اهمیت بالاتری برخوردار است.
در صورتی که مراقبتهای بعد از عمل را جدی بگیرید، میتوانید دوره نقاهت را بدون هیچ مشکلی، به سلامت به پایان برسانید و حتی روند بهبودی را تسریع بخشید. حال اگر نسبت به توصیههای پزشک معالج خود سهلانگار باشید، مشکلات و عوارض جانبی زیادی را در دوره نقاهت تجربه میکنید. یکی از توصیهها، توجه به محدودیت حرف زدن بعد از عمل بینی است که رعایت نکردن این موضوع عوارض زیادی را با خود بههمراه میآورد. در ادامه مطلب بیشتر در خصوص عوارض جانبی حرف زدن و تو دماغی شدن صدا بعد از عمل بینی صحبت میکنیم، بنابراین تا انتها همراه مِدایران باشید.
محدودیت حرف زدن بعد از عمل بینی
نظر جراحان زیبایی در خصوص محدودیت حرف زدن بعد از عمل بینی متفاوت است، چرا که آنها معتقد هستند، این محدودیت را میتوان براساس شرایط مختلفی مانند نوع عمل و روش و شدت جراحی تعیین کرد. اما طبق یک جمعبندی کلی، همه پزشکان معتقد هستند که در دو روز اول بعد از جراحی، بیمار بهتر است خیلی صحبت نکند، چرا که حرکتهای اولیه در همان روزهای ابتدایی بعد از عمل، تاثیرهای زیادی بر نتیجه جراحی میگذارد.
بنابراین پزشک در نکات مراقبتی به این موضوع اشاره میکند که بیمار حداقل باید تا چند هفته بعد از عمل کمتر صحبت کند. همانطور که میدانید، هنگام صحبت کردن، استخوانها در ناحیه فک تکان میخورند، از این رو امکان دارد غضروف در داخلی بینی جابهجا شود و یا بخیه بینی باز شود و نتیجه جراحی بهکل تغییر کند.
در هفتههای ابتدایی بعد از عمل بینی، سعی کنید هنگام صحبت، لب بالایی را خیلی تکان ندهید و همچنین از باز کردن بیش از حد دهان خودداری کنید. بهطور کلی میتوان اینطور گفت، اگر هنگام حرف زدن یا خندیدن درد زیادی را در ناحیه عمل احساس میکنید، بهتر است از انجام دوباره این کارها صرفنظر کنید تا مشکل حادتری پیش نیاید.
ضررهای حرف زدن بعد از عمل بینی
در بعضی از موارد پزشکها نسبت به این مورد، حساسیت زیادی به خرج میدهند، چرا که حرف زدن امکان دارد برای فردی که عمل بینی انجام داده است، ضررهای زیادی را بهدنبال داشته باشید. در ادامه در خصوص عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی، اطلاعات کاملی ارائه میدهیم.
- خشکی زیادی دهان : بعد از عمل بینی، بهاین دلیل که باید با دهان نفس کشید، بسیاری از افراد خشکی دهان را تجربه میکنند. از طرفی با مصرف مسکنها و داروهای ضدالتهاب نیز خشکی دهان افزایش پیدا میکند. از همین رو، پزشکان توصیه میکنند بعد از عمل بینی، کمتر صحبت کنید، زیرا صحبت زیاد، خشکی بیشتر دهان را در پی دارد، بهطوری که برخی از افراد در ناحیه گلو احساس سوزش پیدا میکنند.
- کبودی بیشتر : با حرف زدن و خندیدن در هفتههای ابتدایی بعد از عمل، کبودیها بیشتر میشود، زیرا هنگام صحبت بهدلیل تکان خوردن ماهیچههای مختلف، به بینی فشار بیشتری وارد میشود.
- التهاب و قرمزی بیشتر : بهطور کلی هر حرکتی که سبب افزایش فشار روی بینی شود، التهاب و قرمزی را در اطراف ناحیه عمل نیز در پی دارد. خندیدن، فریاد زدن و دیگر کارهایی که فشار بیشتری روی بینی وارد میکنند، التهاب را نیز افزایش میدهند.
تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی
یکی از نگرانیهایی که بیشتر افراد در خصوص عمل بینی دارند، تو دماغی حرف زدن بعد از عمل است. این مشکل میتواند به دو صورت دائم و موقت رخ دهد که هر کدام علتهای خاص خود را دارد. البته درگیری بیمار با نوع دائم یا موقت به تخصص و مهارت پزشک معالج بستگی دارد.
- تو دماغی شدن صدا بعد از عمل بینی بهصورت دائم : در صورتی که پزشک انتخابی شما در خصوص تکنیکهای نوین جراحی رینوپلاستی اطلاعات کافی نداشته باشد، در عمل بینی، مجاری تنفسی را تنگتر میکند، از این رو بیمار تو دماغی شدن صدا را تجربه کرده و با مشکلات تنفسی مختلفی در آینده درگیر میشود. در حالتی که یک پزشک حاذق، ابتدا اصلاحات لازم را در بینی انجام میدهد، سپس فرم لازم را روی بینی اعمال میکند. در این شرایط، امکان دارد، بیمار تنها برای چند ماه تو دماغی شدن صدا را تجربه کند و بعد از آن صدای او به حالت عادی برمیگردد.
- تو دماغی شدن صدا بعد از عمل بینی بهصورت موقت : تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی برای همه بیماران پیش نمیآید، اما امکان دارد برخی از بیماران تا چند ماه بعد از عمل با این مشکل درگیر باشند. علت تغییر صدا به التهاب و بسته بودن مجاری تنفسی مربوط است. با بهبود التهاب بینی و رفع انسداد مجاری تنفسی، صدای فرد به حالت همیشگی برمیگردد. از این رو، نیازی به نگرانی نیست.
آیا صحبت بعد از عمل بینی محدودیتی ندارد ؟
هفته ابتدایی بعد از عمل را به استراحت اختصاص دهید. از این رو از کارهایی مانند صحبت کردن، خندیدن، جویدن مواد غذایی سفت، فعالیتهای سنگین، بلندکردن اجسام سنگین، ضربه زدن به بینی و خم کردن آن خودداری کنید. همچنین تا زمانی که تورم و درد از بین نرفته است، عینک نزنید.
با خندیدن بعد از عمل بینی چه اتفاقی رخ میدهد ؟
اگر چه خندیدن یا خمیازه کشیدن ناگهانی در دوره نقاهت آسیبی جدی به بینی وارد نمیکند، اما هر اندازه این کارها را کمتر انجام دهید، بهتر است. در واقع هر بار که لبخند میزنید یا میخندید، ماهیچههای کوچکی که لب بالایی را به نوک بینی وصل میکنند، کمی پایین میآیند.
تا چه زمانی باید محدودیتهای حرف زدن و خندیدن را بعد از عمل رعایت کنم ؟
در بیشتر موارد، حرف زدن و خندیدن بعد از 2 هفته از انجام عمل، دیگر آسیب و خطر جدی ندارد. اما دقت داشته باشید که روند بهبودی افراد متفاوت، مختلف است و همه بیماران باید طبق نظر پزشک معالج خود عمل کنند.
سخن پایانی
بعد از عمل بینی، پزشک داروهای مسکن لازم را برای بیمار تجویز میکند، از این رو لازم نیست در خصوص درد بعد از عمل نگران باشید. از طرفی تورم، التهاب، کبودی و مواردی از این قبیل بعد از گذشت یک تا دو هفته بعد از عمل از بین میرود و شما سلامت خود را دوباره بهدست میآورید. اما تنها نکتهای که باید مدنظر داشته باشید، توجه به توصیههای پزشک است. از این رو باید تمام محدودیتهای لازم را در خصوص حرف زدن، خندیدن، غذا خوردن و دیگر نکات مراقبتی دقیق رعایت کنید. همانطور که در بالاتر عنوان کردیم، نظر پزشکان متخصص در خصوص مدت زمان حرف نزدن بعد از عمل متفاوت است، اما در حالت کلی بهتر است در 48 ساعت اولیه بعد از عمل، حرف نزنید، مگر مجبور باشید.
از طرفی سعی داشته باشید در روزهای ابتدایی بعد از عمل، بیشتر استراحت کنید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید تا روند بهبودی خود را تسریع بخشید. همچنین اگر نشانهها و عوارض جانبی بعد از گذشت دو هفته از عمل هنوز ادامه داشت، بهترین کار مراجعه به پزشک معالج خودتان است.