یکی از نگرانیهای اصلی بسیاری از افرادی که ابدومینوپلاستی (عمل جراحی شکم) انجام میدهند، نگرانی در مورد تغییر رژیم غذایی است. خبر خوب این است که رژیم غذایی شما نیاز به تغییرات سخت و دائمی نخواهدداشت. با این حال، تا زمانی که هنوز اثرات دوره نقاهت را در بدنتان احساس میکنید، باید تغییراتی را در فهرست مواد غذاییتان اعمال کنید. پیشنهاد مدایران این است که این تغییرات را قبل از جراحی بشناسید تا بتوانید برای دوره بهبودی بعد از آن بهتر آماده شوید.
اولین وعده بعد از ابدومینوپلاستی
برای قرار گرفتن در روند تغییرات غذاییتان، باید این کار را با اولین وعده غذایی بعد از جراحی شروع کنید: توصیه پزشکان و متخصصان این است که اولین وعده بعد از عمل باید ترجیحاً چیزی سبک، کم چربی، دارای قند پایین و سرشار از مواد مغذی، روی و پروتئین باشد.
غذاهایی که باید در دوران نقاهت بخورید
در حالی که موادی که در رژیم غذایی پس از جراحی ابدومینوپلاستی قرار میگیرد، بسیار متنوع و متغیر است، هر شخصی باید با در نظر گرفتن عواملی مانند فیزیولوژی فردی، رژیم غذایی قبل از جراحی، سلامت قبل از عمل و با مشورت با جراح و پزشک، رژیم غذایی مخصوص به خودش را برنامهریزی کند. اما به هر صورت استانداردهایی وجود دارد که کم و بیش جهانی هستند و به تشریح غذاهایی که باید از آنها پرهیز کرد، و همچنین غذاهایی که باید در رژیم غذایی بیمار، در طول دوره بهبودی گنجانده شوند، پرداختهاند.
آب
یکی از واضحترین موارد موجود در فهرست مواد غذایی که باید در طول این مدت مصرف کنید، چیزی است که از قبل نیز باید به خوبی در رژیم غذاییتان گنجانده شده باشد و برای بهبود تمام عملکردهای بدن ضروری است: آب. هیدراته بودن در دوران نقاهت به دلیل توانایی آن در تحریک بسیاری از سیستمهای حیاتی بدن ضروریتر از همیشه است و کمبودش میتواند سرعت بهبود را کند یا حتی به طور کامل متوقف کند.
میوه ها
قدرت درمانی میوهها بر هیچکسی پوشیده نیست. میوه یک عنصر کاملاً ضروری در رژیم غذایی یک بیمار در حال بهبودی پس از ابدومینوپلاستی است. مثلا موز منبع غنی پتاسیم است، پرتقال و سایر مرکبات حاوی مقدار زیادی ویتامین C و ویتامین B1 هستند و انگور به عنوان یک آنتی اکسیدان شناخته شده است؛ تمامی اینها یعنی اینکه نباید از اعجاز میوهها غافل شد.
سبزیجات
سبزیجات مملو از تقویتکنندههای مفید برای سلامتی است که میتواند بخش مهمی از روند احیای سیستمهای بدن پس از یک جراحی بزرگ مانند ابدومینوپلاستی باشد. بنابراین آنها را به عنوان بخش قابلتوجهی از رژیم غذایی خود پس از عمل در نظر بگیرید.
غذاهای غنی از پروتئین
مصرف پروتئین برای بهبود هر زخمی مفید است. این پروتئین میتواند از منابع گیاهی و حیوانی تامین شود. ما به شما مصرف غذاهایی مانند لوبیا، کره بادام زمینی، تخم مرغ، دانه چیا و … را به شدت پیشنهاد میکنیم.
ویتامین ها
ویتامینها یکی از اجزای سازنده بدن انسان هستند با این حال، افراد اغلب نمیتوانند دقیقاً نقش ویتامینها را در بهبودی بدن درک کنند. ویتامینها در بسیاری از مواد غذایی یافت میشوند و همگام با موادمعدنی عمل میکنند، و از تجزیه غذاها تا تقویت سیستم ایمنی و ترمیم آسیب سلولی را به خوبی به عهده میگیرند. در نتیجه، مصرف غذاهای غنی از ویتامین برای یک بیمار در حال بهبودی ضروری است.
روی
روی در انواع غذاهای معمولی وجود دارد، و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود، بنابراین برای افرادی که دوره بهبودی را پشت سر میگذارند عنصری حیاتی به حساب میآید. غلات کامل، محصولات لبنی، صدف خوراکی، گوشت قرمز، لوبیا، نخود و آجیل همگی حاوی مقدار زیادی از این مواد هستند و باید در رژیم غذایی شما پس از انجام ابدومینوپلاستی گنجانده شوند.
کربوهیدرات ها
کربوهیدراتها، معمولاً بهعنوان یکی از دلایل اصلی ایجاد چربی اضافی در بدن نام برده میشوند. در حالی که این موضوع از نظر فنی درست است، اما علت واقعی به وجود آمدن چربی اضافی در بدن، افزایش میزان کالری دریافتی نسبت به کالری مورد مصرف است. همچنین به خاطر داشته باشید که چربیها حاوی کالری بسیار بیشتری نسبت به کربوهیدراتها هستند، بنابراین نباید به طور کامل از مصرف کربوهیدراتها اجتناب کرد. در واقع، این مواد اثرات مفیدی را برای بدن به همراه دارند. آنها به فعالیت کلیه ها، ماهیچهها و سیستم عصبی مرکزی کمک میکنند؛ تمامی این نقاط در بهبود بدن شما اثرگذار هستند.
غذاهایی که در دوره بهبودی ابدومینوپلاستی نباید مصرف کنید
همانطور که مصرف غذاهایی که باید دراین دوره بخورید بسیار مهم است، آگاهی از آنچه که نباید استفاده کنید نیز امری حیاتی است. این موارد عبارتند از غذاهای سرشار از قند یا چربی، الکل، غذاهای فرآوریشده و همه چیزهایی که قبل از عمل نیز از مصرفشان منع شده بودید.
غذاهای سرشار از قند
قند در صدر لیست نبایدها قرار دارد. در کنار تمام مضراتی که قند دارد، مشکل اساسی که در این دوره میتواند ایجاد کند، افزایش وزن و خطر بیشتر ابتلا به بیماری کبد چرب است؛ بنابراین بهتر است به طور کامل از مصرف غذاهای حاوی قند پرهیز کنید.
غذاهای سرشار از سدیم
غذاهای دارای سدیم بالا با افزایش فشار خون و در نتیجه فشار آورد به قلب، میتواند روند بهبود را مختل کرده و سلامت کلی بیمار را به خطر بیاندازد. در نتیجه، این ماده را باید از فهرست مواد رژیم غذاییتان خط بزنید.
الکل
همانطور که مشخص است شما باید واقعاً از مصرف هرگونه نوشیدنی حاوی الکل در دوران بهبودی خود، دوری کنید.
نوشابه
بیان اینکه نوشابه واقعاً چقدر میتواند برای شما مضر باشد دشوار است، اما باور داشته باشید که فردی که در دوران نقاهت ابدومینوپلاستی یا هر جراحی گوارشی دیگری به سر میبرد، باید مصرف نوشابه را به طور کامل از عادات غذاییاش حذف کند . سطح بالای قند و وجود کربنات هر دو برای سیستم قلبی عروقی مضر هستند و میتوانند باعث افزایش اختمال خطر بروز سکته شوند.
غذاهای فراوری شده
واقعیت این است که امروزه بسیاری از مواد غذایی فرآوری میشوند و در نتیجه برای حفظ و بازیابی سلامت بدن، گزینههای مناسبی نیستند. اگر می خواهید روند بهبودیتان به خوبی پیش برود، غذاهایی را که ممکن است فرآوری شده باشند از فهرست تغذیهتان حذف و مواد غذایی ارگانیک را جایگزین آنها کنید.
غذاهای چرب
کاملا روشن است که افرادی که به تازگی اقدام به حذف چربیهای اضافه بدنشان کردهاند، باید از خوردن غذاهای پرچرب اجتناب کنند. بنابراین یادتان باشد که از خوردن گوشت های پرچربی، روغنها، محصولات لبنی پرچرب پرهیز کنید.
سخن پایانی
بهترین کار این است که همیشه یک رژیم غذایی سالم داشته باشید تا بتوانید تناسب و سلامت خود را پس از جراحی حفظ کنید. همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، هرکسی نیازمندیهای متفاوتی برای روند بهبودی خود دارد، در نتیجه به خاطر داشته باشید، قوانینی که پزشک و جراح برای شما تعیین میکنند در اولویت قرار دارند.